Nationalparken stærkt repræsenteret i ny national guide til smutture

09-03-2018

Inspirationsguiden Smutturen indeholder 50 unikke naturoplevelser i Danmark - to af dem i Nationalpark Mols Bjerge

Kalø Slotsruin og Trehøje er en smuttur værd.

I hvert fald er de to naturskønne steder med i en ny national inspirationsguide, Smutturen.dk, der inviterer danskerne ud på kvalitetsoplevelser i deres nærområde. 

Dermed er Nationalpark Mols Bjerge stærkt repræsenteret med to ud af de 50 smutture i den nye nationale inspirationsguide - men ikke nok med det. Der er også fantastiske smutture lige i nærheden som for eksempel ved Sletterhage Fyr.

Det er Realdania, der i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark har valgt at sætte fokus på de stedbundne naturattraktioner med lancering af guiden.

Opfylder fire kriterier

De har opsat fire kriterier, som skulle være opfyldt for at blive en del af Smutturen.dk.

Stedet skal være naturgivent, specifikt, offentligt tilgængeligt og sidst, men ikke mindst – det skal være en ’smuttur’ værd med en god naturoplevelse.

Lokalt laceres Smutturen.dk torsdag 15. marts kl. 11 ved Sletterhage Fyr, hvor Riber Hog Anthonsen, formand for Plan, Udvikling og Kultur, vil markere lanceringen af denne nye nationale guide.

I dagens anledning er der gratis adgang til fyret.

Formanden for udvalget for plan, udvikling og kultur i Syddjurs Kommune Riber Hog Anthonsen udtaler:

”Her på Djursland ved vi jo godt at vi har en lang række unikke naturområder. Men det ved de jo ikke i hele landet. Derfor er vi stolte og glade over at den nye inspirationsguide ”Smutturen” udpeger fire ud af de 50 besøgsmål her på Djursland. Jeg er sikker på, at det vil styrke vores profil som et område med natur af høj kvalitet, og jeg vil opfordre alle til at besøge vores lokale smutture med familie og venner.”

 

Oplev på en søndag

Efter lanceringen er der mulighed for at tage med på en guidet smuttur på tre søndage. 

Det er helt gratis at deltage, så der er rig mulighed for at planlægge en weekendtur eller en påskeudflugt med familien:

Søndag 18. marts på Kalø Slotsruin kl. 11-13 - En guidet smuttur til en fjern fortid på middelalderborgen Kalø Slot via Danmarks længste middelaldervej.

Søndag 25. marts ved Sletterhage Fyr kl. 11-13 - En guidet smuttur med Sletterhage Fyrs Venner på Kystbefæstningsstien.

Søndag 1. april i Mols Bjerge kl. 11-14 - En guidet smuttur til ikoniske Trehøje 127 m.o.h. En del af turen går på den certificerede Mols Bjerge-sti.