Nationalparkens velkomstcenter i godt selskab

11-01-2017

Nationalpark Mols Bjerges planlagte velkomstcenter ved Kalø Slotsruin, tegnet af Arkitema Architects, giver international omtale

Mens der arbejdes på at realisere Nationalpark Mols Bjerges velkomstcenter, som efter planen skal ligge nær den nuværende p-plads ved Kalø Slotsruin, kan man læse om velkomstcentret på websitet ArchDaily.com.

Det er en af verdens mest besøgte hjemmesider om arkitektur med mere end to millioner følgere.

De kan således nu læse om tankerne bag Nationalpark Mols Bjerges velkomstcenter og studere illustrationer af projektet. Det fremgår blandt andet, at velkomstcentrets design er inspireret af det omgivende landskab ved i sin formgivning at illudere en blød bakke.

Bygger landskab

Det er Arkitema Architects, der med sit vinderprojekt i arkitektkonkurrencen om et velkomstcenter til Nationalpark Mols bjerge, står bag den bærende ide om at forme bygningen som en blød bakke.

Teamet bag vinderforslaget er arkitekt og partner Poul Scülein, arkitekt Emil Carstens og landskabsarkitekt Thomas Larsen samt ingeniørfirmaet Sloth Møller.

Til ArchDaily.com udtaler arkitekt Poul Scülein (oversat fra engelsk):

”Vi har ikke designet en bygning i traditionel forstand. Vi har designet en integreret del af landskabet.

Spejling af omgivelser

Han fortsætter ved at uddybe:

”Vi har på sin vis genspejlet det omgivende bakkede landskab i bygningen, og vi er begejstrede for at fortsætte arbejdet med dette projekt med velkomstcentret.”

Vinderprojektet blev præsenteret i december til et offentligt arrangement foran 200 mennesker i Rønde By.

Arkitema Architects er blandt andet kendt for det nye besøgscenter, der er under opførelse ved Hammershus på Bornholm.

I selve Kalø Vig, hvor det nye velkomstcenter skal ligge, står Arkitema Architects også bag det nye Jagtens Hus, der er domicil for Danmarks Jægerforbund.

Klar i 2018

Bestyrelsen for Nationalpark Mols Bjerge vil i den kommende tid arbejde med at realisere projektet og forventer at kunne påbegynde et byggeri i 2018.

Læs mere om velkomstcentret her

Om Kalø

Nationalpark Mols Bjerge ligger i den sydlige del af Djursland, knap 30 km. fra Århus, og dækker 180 km2 med værdifuld natur, et informativt istidslandskab og unikke kulturmiljøer.

Kalø ligger i Nationalparken i bunden af Aarhus Bugt – og udgør den centrale indfaldsvej til Nationalpark Mols Bjerge.

”Fyrtårnet” i Kalø Vig er den over 700 år gamle Kalø Slotsruin, der er et meget attraktivt udflugtsmål med årligt 150.000 besøgende.

Landskabet ved Kalø er et unikt istidslandskab. Derfor står landskabet omkring vigen som et amfiteater, der skråner ned mod Kalø Slotsruin

På modsatte side af vigen rejser landskabet sig i Mols Bjerge.

Tæt på, hvor velkomstcentret skal ligge, står et bevaringsværdigt strandhus, tegnet af den landskendte arkitekt Hack Kampmann, der er bag bygninger som Marselis Slot, Toldboden, Århus Teater og Politigården i København.