Ny e-bog om Nationalpark Mols Bjerge tager børnefamilier med på eventyr

31-03-2016

Med den nye e-bog ”Ella Bellas eventyr i Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” får børnefamilier en unik mulighed for at tage på udflugt i Nationalparken på en helt ny måde

undefined
Ella Bella og hendes familie på besøg i tårnet på Kalø Slotsruin.

Du kan læse højt af e-bogen "Ella Bellas eventyr i Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft", mens dine børn gumler morgenmad. 

Eller måske du vælger at læse op af bogen, mens I sidder sammen i det varme sand på stranden foran Kalø Slotsruin.

Eller du kan læse bogen højt som en godnathistorie efter en udflugt til netop de steder, du nu læser om for dine børn.

Med e-bogen "Ella Bellas eventyr i Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft" får børnefamilier helt nye muligheder for at opleve nationalparkområdet.

Bogen er nemlig både en rigtig god historie at læse op for børnene og samtidig en familieguide til områdets mange seværdigheder og historie.

Lær og hyg

I et tegnet univers følger I en familie, som består af den nysgerrige Ella Bella på fem år, hendes kloge storebror Otto på 10 år, hendes kaffe-glade mor og hendes far, som altid er klar med kameraet på deres oplevelsesrige ture.

Bogen tilbyder gode historier om Danmarks midtpunkt i Mols Bjerge, middelalderkonger og andre natur- og kulturfortællinger til at inspirere til oplevelser i området - eller til at gøre udflugten eller ferien endnu bedre og mere lærerig for både børn og voksne.

Ella Bella og hendes familie tager læseren med på et mylder af små og store eventyr rundt i Nationalpark Mols Bjerge med en afstikker ud af Nationalparken til fyrtårnet ved Sletterhage.

Bogen hjælper dig med at finde vej til for eksempel skjulte oaser ved Ørnbjerg Mølle, til at få fantasifulde fortællinger ved Det Gamle Rådhus i Ebeltoft og sjove fabuleringer over Hjelm og Jernhatten.

Lokalt samarbejde

”Ella Bella, Otto og deres forældre har tidligere været på eventyr rundt i andre dele af Danmark bl.a. omkring Vadehavet og Ribe. Så da vi tilbage i starten af 2015 fik forespørgsel på mulighederne for en Ella Bella e-guide til områderne i Nationalpark Mols Bjerge – så skulle der ikke megen betænkningstid til,” udtaler idékvinden bag Ella Bellas eventyr, Sara Helena Kangas og fortsætter:

”For området har netop den blanding af kultur og natur, som kendetegner indholdet i de tidligere danske Ella Bellas eventyr–udgivelser. Både i sin egenskab af nationalpark, hvor istiden har været med til at sætte sit markante præg på landskabet, og også med al den historie, der ellers er i området fx i Danmarks hyggeligste købstad, Ebeltoft. Vi er meget stolte af det endelige produkt, og vi glæder os til, at børn og voksne sammen får sjove og lærerige oplevelser i Nationalpark Mols Bjerge – sammen med Ella Bella og Otto.”

Fakta

Ella Bella på eventyr er en e-bog, der er målrettet familier med børn i 5–12 års alderen

E-bogen kan frit downloades her

Du kan også scanne QR-koden:

undefined

E-bogen er financieret med støtte fra:

Blushøj Camping Ebeltoft, Dayz Ebeltoft - Øer Maritime Ferieby, Destination Djursland, Ebeltoft Handelsstandsforening, Ebeltoft Strand Camping, Fuglsøcentret, Glasmuseet Ebeltoft, Museum Østjylland, Novasol Ebeltoft, Syddjurs Kommunes Kulturpuljen og Nationalpark Mols Bjerge.

E-bogen er udarbejdet af:

Ella Bellas eventyr ® v/Mai Helene Lykke, journalist, og Sara Helena Kangas, forfatter og arkitekt MAA, i samarbejde med repræsentanter fra Ebeltoft Strand Camping, Destination Djursland og Nationalpark Mols Bjerge.