NationalparkBussen ruller igen i år igennem landskabet

07-06-2016

Nationalpark Mols Bjerge tilbyder igen i år tre timers lange sightseeingture

undefined
Passagererne er på vej hen til Porskær Stenhus i Mols Bjerge. Forrest i sort tøj går chauffør og naturformidler John Simoni.

Der er højt humør og masser af røverhistorier til de mange oplevelseslystne gæster, når NationalparkBussen sommeren igennem afgår fra Ebeltoft Turistinformation.

Foran ligger tre timers sightseeing rundt i det markante istidslandskab med vige, langstrakte bakker, dødishuller, varierende natur og masser af kulturhistorie.

John Simoni er chauffør, biolog og naturvejleder, og for tredje år i træk sidder han bag rattet søndage, tirsdage og torsdage fra 25. juni til 14. august.

En god appetitvækker

Nationalpark Mols Bjerge er med sine 180 kvadratkilometer et meget stort areal, og derfor kan det være uoverskueligt at få planlagt sine egne oplevelsesture mest hensigtsmæssigt.

Turen med NationalparkBussen giver et godt overblik over området og masser af inspiration til, hvor man skal tage hen for at få gode oplevelser under resten af ferien.

John Simoni er mand for både forklaringer, fortællinger og røverhistorier, så passagererne bliver klogere på det hele undervejs.

Tid til det hele

Turen går blandt andet til Trehøje, Kalø Slotsruin, Stabelhøjene, Porskær Stenhus og Besøgscenter Karlsladen.

Undervejs gøres der holdt et par gange, så benene kan strækkes, og seværdighederne tages under lup.

Der er endda mulighed for at få rørt benene for de passager, der har lyst.

På for eksempel Stabelhøjene går alle nemlig i samlet folk op på udsigtspunktet og får deroppe John Simonis fortælling om istidslandskab og gravhøjens oprindelse.

Eftertragtet tur

Sightseeingturene er blevet meget populære, og sidste år kørte NationalparkBussen ofte helt fyldt med oplevelseslystne gæster.

Derfor er det en god ide at bestille billet før turen.

Billetter bestilles på natur-djursland.dk eller hos Ebeltoft Turistkontor på 86341400. Hvis der er plads i bussen, er det muligt at købe i turistkontoret umiddelbart før påstigning.

Hop på bussen

Afgange: Hver søndag, tirsdag og torsdag kl. 13 (i perioden 25. juni til 14. august)

Start- og slutsted: Ebeltoft Turistkontor, S. A. Jensens Vej 3, 8400 Ebeltoft

Pris: 150 kr. for voksne, børn 7-15 år 75 kr., børn u. 7 år gratis

Varighed: 13.00-16.00

Book turen på www.natur-djursland.dk