Nationalpark Mols Bjerge på Forbes-liste

03-11-2016

Amerikanske Forbes har lavet en liste over de 20 bedste ting at opleve i Aarhus. Her optræder Nationalparken som baghave til Aarhus

Den kendte rejsejournalist og blogger Breanner Wilson har været i Aarhus og lavet en liste over de 20 bedste ting at opleve i Aarhus.

Listen er i det anerkendte erhvervsmedie Forbes, der er kendt for sine lister, for eksempel over de rigeste mennesker i verden.

Breanner Wilsons 20 bedste ting at opleve i Aarhus giver et billede af en by, der kan gøre sig internationalt med unik arkitektur, byliv og noget godt til ganen.

Men Aarhus By er også noget særligt på grund af sin baghave med Nationalpark Mols Bjerge, kun en halv times kørsel fra bygrænsen.

Nationalpark som baghave

Som amerikaner har Breanner Wilson det helt inde under huden, hvilke oplevelser man kan få i nationalparker.

I USA er nationalparker en lang historisk tradition. Nationalparker er desuden internationalt et trækplaster på grund af deres natur- og kulturherligheder og muligheder for friluftliv.

Derfor overser Breanner Wilson ikke, at Aarhus i sin baghave har Nationalpark Mols Bjerge, der lægger godt til på barometeret for, hvor attraktiv Aarhus er som turistby.

Se landskabet og Kalø

Under besøget i Aarhus tager Forbes-journalisten derfor en afstikker til Nationalpark Mols Bjerge, som hun beskriver som et af de mest cool landskaber i Danmark.

Landskabet er skåret til i istiden med bløde bakker og solåbne græsningsarealer, og området egner sig fortræffeligt til vandre- og cykelture, skriver Breanna Wilson.

Særligt fremhæver hun attraktionen Kalø Slotsruin for sin nye unikke såkaldte ”Trappe i tårnet”, der gør det muligt at stige op i slotsruinens tårn og opleve tårnet og udsigten indefra.

Også Molskroen er med

Den landskendte Molskroen gjorde også lykke, da Forbes-journalisten kom forbi.

I alt fald foreslår Breanner Wilson i sin liste, at man forlænger opholdet i Nationalparken med en overnatning på Molskroen.

Smukke Molskroen, der er en del af den historiske Egil Fischers Ferieby, beskrives som et luksuøst getaway, hvor chefkokken Steffen Villadsen tager sine gæster med på en helt særlig gastronomisk rejse.

Molskroen er med i Nationalparkens Servicenetværk, der tæller 37 lokale virksomheder, der sammen arbejder med det fokus at give en unik gæsteservice for gæster i området.