Hør om planerne for Kalø-området

26-01-2016

Naturstyrelsen Kronjylland og Nationalpark Mols Bjerge holder et offentligt informationsmøde om fremtidens Kalø

undefined

Det er populært at besøge Kalø Slotsruin for at spadsere hele vejen ud ad dæmningen til den gamle borgruin. Mange mennesker vælger at slå et smut ind i en af de gamle løvskove i vigen, Hestehave Skov eller Ringelmose Skov. Andre igen vil blot sidde på en bænk og nyde udsigten over vandet.

Her står tiden stille et øjeblik.

Men det er ikke ensbetydende med, at der ikke er stor aktivitet for at vedligeholde området, eller at der ikke sker nytænkning for at forbedre både natur og oplevelser på stedet.

Naturstyrelsen, der ejer jorden, og som står foran at lave en ny driftsplan for området, og Nationalpark Mols Bjerge, der gerne vil opføre et velkomstcenter i forbindelse med p-pladsen ved Kalø Slotsruin, inviterer derfor alle interesserede til et fælles informationsmøde om planerne i området.

Mødet foregår tirsdag 9. februar kl. 19-21 i auditoriet hos Højskolen på Kalø, Skovridervej 1, 8410 Rønde.

Lodsejers planer

Et område som Kalø passer ikke bare sig selv.

Naturstyrelsen Kronjylland, der er lodejer, udfolder mange bestræbelser på at passe godt på arealerne. På informationsmødet vil skovrider Peter Brostrøm, Naturstyrelsen Kronjylland, blandt andet fortælle om forvaltningen af området.

Han ser dog også frem i tiden.

Derfor vil han også komme ind på den foreliggende revision af driftsplanerne og herunder borgernes muligheder for at komme med forslag til den fremtidige drift.

Nationalparkens velkomstcenter

På mødet kommer Nationalpark Mols Bjerge også på banen.

Bestyrelsen for nationalparken planlægger nemlig at opføre et velkomstcenter for nationalparken i forbindelse med p-pladsen ved Kalø Slotsruin.

Bestyrelsesformand Erling Post og sekretariatsleder Mika Leth Pedersen fortæller mere om disse planer, og der er mulighed for at stille spørgsmål om projektet.

De kommer blandet andet ind på baggrunden for bestyrelsens beslutning, og hvad beslutningen indeholder. De fortæller også om processen frem mod velkomstcentret.

Viden og kaffe

Alle kan deltage i informationsmødet, og det er gratis.

Der er kaffe i pausen.

Program

 

Aftenens program:

19-19.15: Velkomst ved bestyrelsesformand Erling Post, Nationalpark Mols Bjerge, og skovrider Peter Brostrøm, Kronjylland.

19.15-19.45: Naturstyrelsens planlægning og arbejdet med nye driftsplaner i Kaløområdet.

19.45-20: Kaffepause

20-20.30: Nationalparkens planlægning og arbejdet med etablering af et Velkomstcenter i Kaløområdet.

20.30-21: Spørgsmål