Frivillig i nationalparken får natur- og friluftspris

16-03-2016

Nationalpark Mols Bjerge hædrede til Syddjurs Award Poul Erik Bærentzen for hans enestående arbejde med Skovhjælperne

undefined
Erling Post, bestyrelsesformand i Nationalpark Mols bjerge, overrækker natur- og friluftsprisen til Poul Erik Bærentzen.

På en festlig aften med uddeling af priser til Syddjurs Award tirsdag 15. marts, tildelte Nationalpark Mols Bjerge Poul Erik Bærentzen natur- og friluftsprisen.

Den pensionerede skolelærer, fra Molsskolen, er bosat i området, og han har i over fire år lavet et stort frivilligt arbejde sammen med Skovhjælperne, der består af brugere af aktivitetstilbuddet Skovly, Syddjurs Kommune, med Poul Erik Bærentzen i spidsen.

Motivationen for prisen er, at Poul Erik Bærentzen på forbilledlig vis har udvist socialt ansvar, kærlighed til vores natur og omgivelser, været vedholdende og altid i godt humør i sit arbejde med Skovhjælperne.

Stor betydning

Poul Erik Bærentzen er nemlig i årevis gået foran og har inddraget brugerne på Skovly i et meget vigtigt stykke arbejde, der gør, at mange mennesker, lokale og besøgende, kan nyde de smukke omgivelser i nationalparken.

Skovhjælperne passer utrætteligt nationalparkens mange gulplet-ruter, maler de gule pletter op, klipper vildtvoksende grene af og rydder op.

Til blandt andet den årlige julefrokost på Jagtslottet hos Nationalparkens sekretariat, har de ansatte i Naturstyrelsen Kronjylland, der ejer arealer, og Nationalparken tydeligt mærket, hvor stor betydning Poul Erik Bærentzen har haft i Skovly-brugernes dagligdag.  

Landets mest velholdte

Hertil kommer, at vi i Nationalpark Mols Bjerge sammen med Naturstyrelsen Kronjylland vistnok kan prale af at have de allermest velholdte gulplet-stier i hele landet.

Sådanne resultater kræver hårdt arbejde.

Med Poul Erik Bærentzen i spidsen er Skovhjælperne da også rykket ud – i regn og slud – to gange om ugen året rundt. Det er imponerende.

Dygtige nominerede

Poul Erik Bærentzen var til Syddjurs Award i hård konkurrence i kapløbet om natur- og friluftprisen.

Nomineret var også Thomas Kjerstein, der er ildsjælen bag blandt andet ultraløbet Vinter Ultra Mols Bjerge, der efterhånden er blevet kendt viden om for sin høje kvalitet.

Lone Brems, der er en anden af nationalparkens ihærdige frivillige, var også nomineret til prisen for sit store og brede engagement. Lone Brems har blandt andet deltaget i Kalø-gruppens arbejde, ryddet stendysser, lavet naturpleje ved Øer og givet guidede ture på Jagtslottet.