Århus får en nationalparkbus

19-06-2016

Nu kan århusianere kommer på sightseeing i Nationalpark Mols Bjerge med NationalparkBussen

Århus har en nationalpark i baghaven med et storladent istidslandskab, en særlig og sjælden natur og flere seværdige historiske steder.

Det er der nu en ny mulighed for at opleve.

For første gang lancerer Nationalpark Mols Bjerge i år sightseeing fra Århus By med NationalparkBussen på dagene 4. juli, 18. juli og 25. juli.

Bag rattet sidder biolog og naturformidler John Simoni fra virksomheden Natours.dk. Han er guide på turen, der går til nogle af de vigtigste seværdigheder i Nationalparken.

Det kan du opleve

Alle turene starter kl. 9 fra Valdemarsgade ved Århus Musikhus, hvorefter den ruller ud mod Nationalpark Mols Bjerge.

Undervejs fortæller John Simoni om Nationalparken.

Hvorfor har vi fået nationalparker i Danmark? Hvad er Nationalpark Mols Bjerge for en størrelse? Og hvad er der i vente på busturen?

Når NationalparkBussen er fremme, vil passagerne opleve tre timers sightseeing blandt andet forbi Trehøje, Kalø Slotsruin, Stabelhøjene, Porskær Stenhus og Besøgscenter Karlsladen.

Det er afslappende, med kaffe på kanden i bussen, og istidslandskabet, den sjældne natur og kulturhistoriske steder uden for busruderne.

Flere stop i naturen

Men bussen gør også stop undervejs, så passagererne kan komme ud på den anden side af ruderne og mærke naturen.

Der er blandt andet en tur op på et udsigtspunkt med 360 graders panoramaudsigt.

John Simoni gør også altid holdt ved Porskær Stenhus – Danmarks største stendysse fra bondestenalderen cirka 3.300 f. Kr.

Her fortæller han om mysteriet om dyssen, der nok aldrig bliver løst, men hvor arkæologerne efterhånden har fået en del viden.

En god appetitvækker

Nationalpark Mols Bjerge er med sine 180 kvadratkilometer et meget stort areal, og derfor kan det være en udfordring at få planlagt sine egne oplevelsesture mest hensigtsmæssigt.

Turen med NationalparkBussen giver et godt overblik over området og masser af inspiration til, hvor man senere kan tage hen for at få gode oplevelser.

John Simoni er desuden mand for både forklaringer, fortællinger og røverhistorier, så passagererne bliver klogere på det hele undervejs – men også får sig et godt grin.

Måske næste år

I år er der tre sightseeingture, men tager århusianerne det til sig, vil NationalparkBussen også ruller ud til Nationalpark Mols Bjerge til næste år.

Bussen kører i år på tredje sæson i nationalparken med startsted fra søkøbstaden Ebeltoft.

Denne by, med en særdeles velbevaret historisk bymidte, ligger inde i selve nationalparken.

FIND EN TUR - OG BOOK

Afgange: 4. juli, 18. juli og 25. juli, alle dg. kl. 9 til cirka kl. 15.

Start- og slutsted: Valdemarsgade – over for Musikhuset

Pris: 250 kr. for voksne, børn 7-15 år 100 kr., børn u. 7 år gratis

Billetter skal bookes gennem www.natur-djursland.dk eller vedhenvendelse på tel. 86 34 14 00 til Ebeltoft Turistkontor