Opdag Havet-event med WWF i Nationalpark Mols Bjerge

24-07-2015undefined

WWF Verdensnaturfonden og Nationalpark Mols Bjerge holder torsdag 30. juli et Opdag Havet-event under udsigtspunktet Jernhatten i Nationalparken.

Under eventet kan du og din familie helt gratis låne varme og smidige våddragter og snorkleudstyr af WWF og få en uforglemmelig guidet snorkletur med WWF Verdensnaturfondens hav- og naturformidler Peter Skødt Knudsen – nok bedre kendt som STORE Nørd fra TV – og hans snorkle-crew.

Der er våddragter og snorkleudstyr til børn, unge og voksne.

"Australske Great Barrier Reef er fantastisk, men man behøver overhovedet ikke rejse om på den anden side af jorden for at få sig en flot undervandsoplevelse med spændende og varieret liv. Det hele findes i den danske havnatur. Så kom og join os ved Jernhatten. Det er et helt fantastisk sted og snorklemed frodige tangskove og fine sandflader fulde af liv," siger WWF’s hav- og naturformidler Peter Skødt Knudsen.

På jagt efter havets hugorm

"Vi går på jagt efter havets hugorm, fjæsingen, der er en utrolig flot fisk. Det sker der ikke noget ved, for vi rører ikke ved fjæsingen. Måske er vi også heldige at finde fladfisken slethvar. Men vi skal have øjnene med os – slethvaren er en sand camouflagemester," siger Peter Skødt Knudsen.

Jernhatten byder på store stenrev, hvor man kan se nordens svar på de farvestrålende papegøjefisk, savgylten, farvestrålende toplettede kutlinger, stimer af tobis og måske også havørreder. Måske ligefrem store havørreder.

"Fra udsigtspunktet Jernhatten er der chance for at se marsvin," understreger Peter Skødt Knudsen.

Andre dykkerture

Skulle du ikke have mulighed for at deltage, kan du alligevel opleve en guidet tur under vandet.

Som i tidligere år har Nationalparken nemlig også i år tilbud om snorkeldyk - med udlån af udstyr. 

De næste ture er

6. august kl. 10-12 (Jernhatten),

13. august kl. 9-11 (Nato-molen, Femmøller Strand) og

19. august kl. 9-11 (Fuglsø Strand).

Interesserede kan tilmelde sig hos friluftskoordinator Kristian Herget. Hans kontaktoplysninger er her

Det koster 50 kr. at deltage i Nationalparkens snorkelture. 

 

Brug din mobil:

Hjælp med vigtig viden om havnaturen

WWF har netop lancereten spritny Opdag Havet-app.

Hvis du downloader app’en på mobiltelefonen, kan du – selv om man hverken er havbiolog eller forsker - på en nem og sjov måde via mobilenhjælpe forskeremed vigtig viden om den danske havnatur.

Via app’en kan du nemlig registrere 75 marine arter, som man støder på i strandkanten eller under en snorkletur i havet.

Registreringerne tilgår automatisk WWF’s database. Efterfølgende vil WWF-biologer – i samarbejde med forskere fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (CMEC) på Københavns Universitet - så analysere og registrere borgernes fund, der vil bidrage til at øge vores viden om den danske havnatur.

"Den viden, vi indsamler i dette projekt, vil klæde os endnu bedre på i kampen for beskyttelse og bevaring af havets arter. Så hver eneste registrering i Opdag Havet’app’en er værdifuld," understreger WWF-projektleder Mette Blæsbjerg.

Det er første gang, at Citizen Science-metoden i denne skala tages i anvendelse på havnatur-området i Danmark.

Under Jernhatten-eventet vil WWF’s hav- og naturformidler Peter Skødt Knudsen og hans WWF-teamgive gode råd om, hvordan man registrerer sine marine fund i WWF’s nye Opdag Havet-app.

 Se mere om Opdag Havet-app’en her: http://www.wwf.dk/kampagner/opdag_havet/


WWF's Opdag Havet-projekt - som sommerens events ved de danske kyster er en del af - finansieres af Aage V. Jensen Naturfond. 

Praktisk

Dato: Torsdag 30. juli

Sted: Nationalpark Mols Bjerge – på stranden neden for udsigtspunktet Jernhatten, ca. ti kilometer nordøst for Ebeltoft.

Tid: Kl. 10–16

Parkering: Der er parkeringsplads ved Jernhatten. Havmøllevej 16, 8400 Ebeltoft (mellem Holme og Hyllested Skovgårde).

Medbring selv: Kun badehåndklæde, dit normale badetøj og eventyrlyst

Angående vejret: Eventen gennemføres uanset vejret

Kommende snorkelture med Nationalparken (læs mere i artiklen):

6. august kl. 10-12 (Jernhatten)

13. august kl. 9-11 (Nato-molen, Femmøller Strand)

19. august kl. 9-11 (Fuglsø Strand)

Andre WWF-events: 

Nærmere info her: http://www.wwf.dk/kampagner/opdag_havet/