Nye shelters ved Ørnbjerg Mølle

25-08-2015

Nationalpark Mols Bjerges nye shelters ved Ørnbjerg Mølle ligger på naturskabte høje terrasser i terrænet. Der er planer om at lade flere shelters opføre

undefined

Primitiv overnatning i shelters på naturskønne pletter i naturen er populært.

Nationalpark Mols Bjerge har med støtte fra Friluftsrådet netop ladet to helt nye shelters opføre på nogle naturskabte høje terrasser i terrænet ved Ørnbjerg Mølle.

Ørnbjerg Mølle Laug og lodsejer, der er Naturstyrelsen, har taget aktiv del i arbejdet, der nu har resulteret i shelters i første parket til den kulturhistoriske perle Ørnbjerg Mølle.

Naturen kalder

Sådanne shelters imødekommer et behov, fortæller friluftskoordinator Kristian Herget, Nationalpark Mols Bjerge.

”Vi har erfaret, at vores gæster, men også vores egne lokale borgere i og omkring nationalparken, godt kan lide at overnatte i den frie natur. Det vil vi gerne være med til at facilitere i samarbejde med de lokale og selvfølgelig lodsejeren, der er Naturstyrelsen,” siger Kristian Herget.

Shelters på smukke steder kræver dog omtanke.

Toilet og stier

Netop af den grund har også Ørnbjerg Mølle Laug været dybt involveret i planlægningsfasen.

”Vores nye shelters føjer sig diskret ind i omgivelserne. Det lægger vi stor vægt på. Vi har også valgt at sørge for toiletfaciliteter. Derfor er der ved Ørnbjerg Mølle en lille og diskret toiletbygning med et primitivt toilet. Vi har i det hele taget gjort os umage med at lave løsninger, der ikke skæmmer naturen, og vi synes, det er lykkedes,” siger Kristian Herget.

Der har været mølle på den smukke plet siden 1500-tallet, og Ørnbjerg Mølle er bestemt et besøg værd – med og uden overnatning.

Ud over den idylliske plet er der flere gode vandremuligheder ved møllen.

Der er blandt andet en gul plet-rute, der går til Stubbe Sø. Det er en ualmindelig smuk vandretur igennem ådalen i et istidsskabt landskab.

Allerede gæster

Knap var de nye shelters ved Ørnbjerg Mølle kommet op, før de blev bragt i anvendelse.

Det fryder nationalparkens Kristian Herget.

”Folkene omkring Ørnbjerg Mølle bemærkede, at der allerede i de første nætter overnattede mennesker i de splinternye shelters. Det føles skønt, at de er taget i brug, og at de gør nytte,” siger Kristian Herget.

Flere shelters

Det er de første to shelters i en serie.

Inden for det kommende år vil nationalparken også lade shelters opføre i området ved Rønde Frie Skovbørnehave på Kalø Gods, meget tæt på fugletårnet ved Stubbe Sø og i dødishullet Tremosegård i Mols Bjerge.

Praktiske oplysninger

Ørnbjerg Mølle ligger på Stubbevej 2A, 8410 Rønde

De nye shelters er ikke bookbare