Nationalparkguider står klar i landskabet

17-06-2015

Nationalparkguiderne er så populære, at de efterhånden er blevet fast inventar i landskabet.

På sjette år kan sommergæster – og lokale borgere – således helt gratis blive inspireret, få et godt råd, nappe en brochure eller bare sludre lidt hos en af Nationalpark Mols Bjerges guider.

Nationalparkguiderne står hver dag på fire lokaliteter i nationalparklandskabet i perioden fra 27. juni til 9. august – og det er helt gratis at bruge dem.

Det skyldes, at konceptet med nationalparkguider har vist sig at være bæredygtigt.

Det fortæller bestyrelsesformand Erling Post, Nationalpark Mols Bjerge.

”Sidste år kom vi op på at vejlede og tale med over 11.000 sommergæster gennem højsæsonen mod 8.200 gæster forrige år. Det er rekord. Derfor er vi ikke i tvivl om, at vi skal fortsætte med at postere nationalparkguider dér, hvor vores besøgende er, nemlig ude i landskabet”, siger Erling post.

Fra by til Åben Udgravning

Derfor opretholder Nationalparken i tæt samarbejde med Molslaboratoriet, Museum Østjylland og Naturcenter Syddjurs sidste års forstærkning med nationalparkguider på fire lokaliteter – mod tidligere tre lokaliteter.

Nationalparken bibeholder guiderne på de to populære lokaliteter, ved Kalø Slotsruin og Molslaboratoriet i Mols Bjerge.

Nationalparken fortsætter desuden sammen med Naturcenter Syddjurs med at have posteret nationalparkguider på sidste års nye lokalitet, Blue Lounge på Femmøller Strand.

Til gengæld har Nationalparken og Museum Østjylland i fællesskab besluttet at flytte nationalparkguiderne fra Farvergården i Ebeltoft ud til Åben Udgravning i Mols Bjerge.

Senest var der Åben Udgravning i 2013. Det var uhyre populært at se arkæologerne over skulderen i den arkæologiske udgravning – faktisk fandt arkæologerne en jernalderlandsby.

Ved at flytte nationalparkguiderne til Åben Udgravning forstærker nationalparken og museet formidlingsindsatsen, således at der også er åbent med formidling i weekenderne. Der er i sagens natur fortsat god museumsformidling på Østjylland Museums Farvergården i Ebeltoft.

Hvor står nationalparkguiderne?

  • Kalø Slotsruin, P-pladsen, Molsvej 31, 8410 Rønde. Kl. 11-17 - Guidet tur kl. 14
  • Molslaboratoriet, Mols Bjerge, Strandkærvej 6, 8400 Ebeltoft. Kl. 11-17 - Guidet tur kl. 14
  • Blue Lounge, Naturcenter Syddjurs på Femmøller Strand, 8400 Ebeltoft. Kl. 11-17 - ”Safari på lavt vand” – løbende formidling
  • Åben Udgravning, Museum Østjylland, Porskærvej 48, 8420 Knebel. Kl. 10-16 – ”Vi udgraver en jernalderlandsby” – løbende formidling