TV2 Østjylland viser TV fra Nationalpark Mols Bjerge

26-08-2014

Snart kan østjyderne tage på opdagelse i Nationalpark Mols Bjerge, når TV2 Østjylland sender seks halvtimers tv-udsendelser fra Nationalparken

”Solen er på vej ud på sin daglige runde over landskabet. Vi skal også ud i landskabet på en opdagelsesrejse i den 180 kvadratkilometer store Nationalpark - og vi er ikke alene. Vi følger i hælene på de to forskere og formidlere, Morten DD og Jens Reddersen, der har deres daglige gang blandt dyr og mennesker i Nationalparken.”

Sådan lyder introen til de seks halve timers TV om Nationalpark Mols Bjerge, som kommer på TV2 Østjylland første gang søndag 7. september kl. 20.30 - og herefter de følgende søndage. 

Udsendelserne er produceret som en opdagelsesrejse i Nationalparken i hælene på to topklasse fortællere, der kender Nationalparken bedre end de fleste.

I tv-serien følger seerne således efter Morten DD, der til daglig arbejder på Molslaboratoriet i Mols Bjerge, og altid har sit kamera dinglende om halsen – for sæt nu han så et sjældent dyr – og Nationalparkens egen biolog, Jens Reddersen, der tager cyklen ud på eventyr rundt i Nationalparken.

Panorama-suk

Det er en opdagelsesrejse, der går lige ind i hjertet af den fornemste natur, vi har i Danmark.

Under rejsen får seeren gode historier om og med de mange mennesker, der har deres liv i Nationalparken – hvad enten de bor, arbejder eller dyrker deres fritidsinteresser her.

Samtidig byder tv-udsendelserne på fascinerende billeder af landskaber og panoramaer, der er lige til at sukke dybt over.

Kærligt klap til blåhat jordbi

Seerne vil opleve Morten DD, der kærligt aer en blåhat Jordbi og fortæller om den og andre arters forunderlige liv i Mols Bjerge.

Han fremviser planten kantet kohvede, der er en truet art, der spreder sine frø med myrer, og han går helt i selvsving, når havørnen majestætisk viser sig over Stubbe Sø, Djurslands største Sø, eller over et sjældent flot fugletræk, der overrasker højt over købstaden Ebeltoft.

En hård landing

Jens Reddersen har en passion for sten. Derfor er det ham, der tager os med til Rugård Klint for at fortælle om sten fra fjerne egne og den enorme kraft, der var i istidens gletsjere.

Han cykler også ud i landskabet for at finde de gode historier.

Han opstøver for eksempel sammen med lokale ildsjæle gamle vejvisersten, og rejser dem på deres rette plads, og han jagter den barske sandhed om en families liv i et af de huse, der engang stod i de uvenlige og støvede Mols Bjerge.

Ford Mustang og hest

Disse historier blander sig i tv-programmerne med små fortællinger om og flotte billeder af veteranbilentusiasten i sin Ford Mustang Convertible årgang 1976, den finske paraglider, der får sig en lidt hård landing, og tøltende islandske heste, der ryster både deres ryttere og deres medbragte kager på vej ud i landskabet.

Nationalpark Mols bjerge er nemlig et mekka for mennesker, der gerne vil dyrke et aktivt friluftsliv i smukke omgivelser.

Bag kameraet

Bag kameraet er producer Anton Gammelgaard og produktionstekniker Lasse Bengtson – også kaldet dr. Bengtson.

De kommer fra produktionsselskabet Storywise fra Filmbyen i Aarhus.

Anton Gammelgard har i bagagen solid erfaring med produktion og tilrettelæggelse fra mange år i DR. I Storywise har han specialiseret sig i formidling af emner inden for natur og energi.

Det er dr. Bengtson, der har løftet det tunge tv-kamera rundt i hele Nationalparken i det glimrende vejr, der var i sommeren 2013, hvor serien blev optaget.

Om tv-serien

”På opdagelse i Nationalpark Mols Bjerge”

Seks halve timers udsendelser

TV” Østjylland sender dem fra søndag 7. september kl. 20.30 – og de følgende søndage

Se mere TV om Nationalpark Mols Bjerge www.nationalparkmolsbjerge.com – her ligger nogle helt nye videoklip om naturen, landskabet, kulturhistorien og friluftslivet i Nationalparken

Følg også Nationalparkens daglige liv på www.facebook.com/nationalparkmolsbjerge