Oplev Nationalpark Mols Bjerge på en ny måde

17-07-2013

Som noget helt nyt er nationalpark Mols Bjerge nu begyndt at arbejde færdigpakkede ture, som et kvalitetsprodukt til besøgene.

Når man kommer til en nationalpark har mange en forventning om, at der er særlige nationalparkture tilgængelige. Ture hvor man kan opleve nationalparkens særlige natur og kultur og blive præsenteret for nogle af områdets seværdigheder.

I nationalpark Mols Bjerge bliver denne formidlingsopgave for øjeblikket varetaget af nationalparkens Sommerguider og Turistbussen, men flere og flere ønsker længere sammenhængende ture, der kan købes før man kommer til området.

"Vi mærker en stadig stigende interesse for færdigpakkede ture" fortæller formidlingskoordinator Kristian Herget, "så nu er vi gået i gang med at udvikle en række nye tilbud i samarbejde med lokale aktører og Destination Djursland. "

Den første af disse ture er en 5 dages stjernevandring i uge 33, hvor man får set mange af nationalparkens herligheder under kyndig guidning af bl.a. Jens Reddersen. Deltagerne bor og spiser i Fuglsøcentret, og hver dag byder så på en spændende vandring på mellem 12 og 25 km.

Målet er at tilbyde mindst en håndfuld færdigpakkede ture som denne, men med forskelligt indhold. Der er allerede forhandlinger i gang med andre aktører, bl.a. om en 3 dages rundtur til hest, eksklusiv sejlads med "Skødshoved", guidet rundtur på mountainbike med flere.

Nationalparkens rolle bliver at hjælpe med at bringe de forskellige aktører sammen, så der bliver en helhed i pakken – både med hensyn til oplevelser, overnatning og bespisning, samt hjælpe med markedsføring af turene.

"Vi vil gerne lave både eksklusive og discount pakker, så der er noget til både det grå guld, der vil have gourmet middage og hotelværelser, og til den norske familie der måske helst vil vandre rundt og overnatte primitivt" påpeger Kristian Herget, "så flere af turene skal kunne udbydes i forskellige prisklasser"

Nationalparken forventer at have 5 til 8 pakketure klar i løbet af efteråret, så de kan indgå i turisternes ferieplanlægning i sæson 2014.