Nationalparkguider har talt sig brandvarme

28-08-2013

Nationalparkguiderne har i år talt med mere end 8200 mennesker i Nationalpark Mols Bjerge

Gæsterne i Nationalpark Mols Bjerge har også denne sommer benyttet sig af at kunne få hjælp og vejledning, en guidet tur eller bare en snak hos en af de nationalparkguider, der hen over sommeren har stået parat til at vejlede både gæster og lokale i Nationalparken.

Faktisk stoppede mere end 8200 mennesker i år op hos en af guiderne i Nationalparken, og det er cirka 800 flere end sidste år, hvor omkring 7400 mennesker talte med en nationalparkguide.

Det glæder Erling Post, formand for Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse.

"Jeg glæder mig over, at vi har så mange interesserede gæster i Nationalparken. Det er klart, at tallet svinger fra år til år, men generelt kommer der flere gæster end tidligere på besøg i området," siger bestyrelsesformanden.

På fjerde år

Det er fjerde år, at der er posteret nationalparkguider i Nationalpark Mols Bjerge. Det er takket være et samarbejde mellem netop Nationalpark Mols Bjerge og Naturstyrelsen, Molslaboratoriet samt Museum Østjylland. Guiderne har også i år stået på p-pladsen foran Kalø Slotsruin, ved Strandkærgårdene i Mols Bjerge og foran Farvergården i Ebeltoft.

Den placering betyder, at de kommer helt tæt på de sommergæster, der er på oplevelse i Nationalparken, og som måske har brug for en hjælpende hånd.

Igen næste år

Og nationalparkguiderne står der formodentlig også næste år. Det fortæller bestyrelsesformand Erling Post.

"Vi har helt sikkert en intention om - sammen med vores samarbejdspartnere - også at postere nationalparkguider ude i Nationalparken næste år. Tallene viser i sig selv, at det er en god ide. Det er dog lige så klart, at vi hele tiden vil arbejde videre med nye tilbud til parkens gæster, herunder også børnefamilier," siger bestyrelsesformanden.

Der har især været mange mennesker på besøg hos nationalparkguiderne ved Kalø Slotsruin. Her har været cirka 3500 mennesker mod cirka 2300 sidste år. Det skyldes måske den omtale, som Kalø Slotsruin har fået i forbindelse med 700-års jubilæet for Kalø Slot.