Nyd Nationalparken i efterårsfarver

01-10-2013

Efterårsferien byder også i år på gratis guidede ture i Nationalpark Mols Bjerge

Italiensk kig fra overjordisk smuk sti, Nationalpark Mols Bjerges ældste gule pletter og hemmelige steder med forhindringer. Der er rigtig gode muligheder for fine og anderledes oplevelser i efterårsferien, hvor der er gratis guidede ture i Nationalparken for dem, der har lyst til det.
Det er Nationalparkens trofaste Skovhjælpere, der er brugere fra Aktivitetstilbuddet Skovly i Termestrup, der igen tager interesserede med ud i Mols Bjerge.

Sammen med ildsjælen Poul Erik Bærentzen traver de året rundt Nationalparkens stier tynde – og sørger for, at de godt 800 gule pletter, der markerer stierne, forbliver gule.

Efterårsturene er formiddags-vandringer, der har udgangspunkt fra Øvre Strandkær i Mols Bjerge. Turene begynder klokken 10, og deltagerne er tilbage ved udgangspunktet klokken cirka 12.

Natur, kultur og motion
Guiderne krydrer hver gang vandreturene med natur- og kulturhistorie - og så gælder det selvfølgelig om bare at nyde de mange smukke steder, som man kommer forbi:

• Mandag 14. oktober går turen til Femmøller, hvor Skovhjælperne lover, at deltagerne får rede på både italiener- og baronessestier, badehotel, møller og møllehistorier - og samtidig kan nyde naturens farvepalet.
  • Tirsdag 15. oktober er skovhjælpernes fridag, så da tager Poul Erik Bærentzen over og leder deltagerne ad Mols Bjerges ældste gulplet-sti, Strandkærstien. Undervejs fortæller han historier om stedet – og muuuu-ligvis nikker en enkelt af Nationalparkens firbenede naturplejere ud til deltagerne fra sin indhegning.
  • Onsdag 16. oktober går turen til nogle af de godt gemte og nogle gange oversete arealer, hvor stierne bliver smalle, og hvor der kan være forhindringer undervejs. Her handler det om Hålen, Langemosen, fredninger, stats- og privatskov, naturpleje og almindelige færdselsregler og selvfølgelig efterårets fred og ro – og motion.