Gå ad fåresti – og hør om baronessen

15-07-2013

Ildsjælen Poul Erik Bærentzen inviterer igen i år på guidede ture i Nationalpark Mols Bjerge.
Tørvemosen, baronessen og fru Dahl, Kildeslugten, Hålen, Den Blå Dame, Skovbjerg, Egil Fischer, bjerge og dødishuller, overdrev og overdrivelser, kirkesti samt gule, blå og røde stier, fåre-, ride- og cykelstier, professorens kryddersnapse, møller og møllere og meget, meget mere.

Det er atter tid til guidede aftenture med ildsjælen Poul Erik Bærentzen, der også i år tilbyder vandreture i Nationalpark Mols Bjerge på onsdage aftener - og det er helt gratis at deltage.
Det var sidste år så stor en succes, at han måtte lave et par ekstra af de populære ture.

Det er to-timers vandringer med udgangspunkt fra Øvre Strandkær i Mols Bjerge. Turene finder i år sted klokken 18.30-20.30 på følgende onsdage: 3. juli, 10. juli, 17. juli, 24. juli, 31. juli og 7. august.

Ildsjæl med erfaring
Poul Erik Bærentzen, Knebel, kom til Mols i 1971 og var lærer på Molsskolen med blandt andet geografi og biologi som linjefag, indtil han gik på efterløn i 2006.
Han er desuden medlem af Nationalparkrådet, og han gør et stort frivilligt arbejde med Nationalpark Mols Bjerges skovhjælpere, der er brugere fra Aktivitetstilbuddet Skovly i Termestrup. Sammen med Poul Erik Bærentzen traver de Nationalparkens stier tynde – og sørger for, at de godt 800 gule pletter forbliver gule.
Poul Erik Bærentzen kender derfor Mols Bjerge (næsten) som sin egen bukselomme.

Natur, kultur og motion
Vandreturene handler hver gang om natur- og kulturhistorie - og selvfølgelig om bare at nyde de mange smukke steder, som deltagerne kommer forbi.
Der sniger sig måske også en skrøne og en molbohistorie ind – for dem kan Poul Erik Bærentzen også.
Deltagerne kan desuden nyde medbragt mad eller aftenkaffe – og se Naturstyrelsens nye besøgscenter Øvre Strandkær i Nationalpark Mols Bjerge, der har en udstilling om Mols Bjerges natur og kulturhistorie. Desuden er der madpakkerum til besøgende.