Nationalpark Mols Bjerge inviterer til fest!

25-05-2012
Nyhed Naturstyrelsen Natur Nationalparker Generel information Nationalparkforside NP-Mols

Lørdag den 26. maj står Nationalpark Mols Bjerge fejres den Europæiske Nationalparkdag med et væld af gratis arrangementer. Nationalparken inviterer alle til at deltage - børn og voksne!
De mange oplevelsestilbud skyldes en massiv opbakning fra det lokale foreningsliv og områdets aktive formidlingsinstitutioner.

Fejringen starter i de tidlige morgentimer med bukkejagt kl. 05 for de morgenduelige med Danmarks Jægerforbund fulgt op af DOF fugletur i morgentimerne ved Stubbe Sø. Dagen fortsætter med vandre- og mountainbiketure i Mols Bjerge, udforskning af Ebeltofts mangfoldige natur- og kulturliv, sanseoplevelser og cykelture omkring Naturcenter Syddjurs og naturvandringer ved Mols Laboratoriet og DGI Karpenhøj med fokus på naturens mangfoldighed og egne handlemuligheder for god natur.


Ved den nyrestaurerede Ørnbjerg Mølle byder møllelaugets ildsjæle på spændende rundvisninger, mens Dansk Botanisk Forening arrangerer smagfulde botanikture ved Femmøller Strand og Kalø Slotsruin efter spiselige og historiske planter.

På Kalø Hovedgård åbner seniorforsker Aksel Bo Madsen dørene til Institut for Bioscience og fortæller dagen igennem om både godsets historie og instituttets forskningsaktiviteter.


Fra Naturstyrelsen Kronjylland lyder festinvitationen på vandringer på mark og strandeng ved Kalø Hovedgård og porten til Kalø Slotsruin. Skovløbere, skovfogeder og en tidligere borgmester står klar til at guide store og små på historiske vandringer, udforske skovens dyreliv og bestige områdets smukkeste udsigtspunkter.


Endelig står dørene åbne på nationalparksekretariatet på Kalø jagtslot. Indenfor byder bestyrelsen, rådet og medarbejdere på forfriskninger til Nationalparkens besøgende og fortæller om slottet og Nationalparkens spændende liv.


Nationalpark Mols Bjerge håber at rigtig mange vil deltage og være med til at fejre den Europæiske Nationalparkdag i Danmark. Det bliver en festdag af de
helt store!