Stor bevilling til Nationalpark Mols Bjerge!

27-04-2012
Nyhed Naturstyrelsen Natur Nationalparker Generel information Nationalparkforside NP-Mols

Nationalparkfond Mols Bjerge har modtaget en årlig bevilling på 7,5 mio. kr. til drift og udvikling af Nationalparken. Bevillingen er fastsat for perioden 1. april 2012 – 31. marts 2018.

Tildelingen tager udgangspunkt i bestyrelsens første nationalparkplan og vil for hele perioden udløse 45 mio. kr. som skal anvendes til at opfylde nationalparkens formål der er at skabe en bæredygtig lokaludvikling gennem informationsvirksomhed og projekter indenfor natur, kultur, friluftsliv og erhvervsudvikling.

For sekretariatsleder Mika Leth Pedersen er bevillingen en glædelig nyhed. ”Nu er nationalparkens drift sikret i de kommende 6 år. De 45 mio. skal bruges til at udvikle lokalområdet. Jeg glæder mig til, at vi for alvor kan sætte projekter i gang og blive synlige lokalt og nationalt”

Nationalpark Mols Bjerge blev som landets 2. nationalpark indviet i 2009 og tilsendte i starten af 2012 sin første nationalparkplan til Miljøministeren – en plan der beskriver områdets status og 25 konkrete handlingsforslag til områdets fremtidige udvikling gennem egne initiativer og samarbejde med offentlige myndigheder og private.

Med bevillingen fra Miljøministeriet runder nationalparken en vigtig milepæl og er nu politisk, administrativt og økonomisk klar til drift!