Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

I et af landets smukkeste natur- og kulturlandskaber i bunden af Aarhus Bugt vil Nationalpark Mols Bjerge opføre et velkomstcenter som indgangsportal til oplevelser i området.

Velkomstcentret skal bygges i Kalø Vig med udsigt til den over 700 år gamle Kalø Slotsruin, der står som et kulturfyrtårn i et storslået istidslandskab. 

Arkima Architects vandt 8. november 2016 en udskrevne arkitektkonkurrence med et velkomstcenter formet som en blød bakke.

Se denne folder om det vindende projekt 

Der deltog fem virksomheder i arkitektkonkurrencen. De blev udvalgt til at deltage efter en prækvalifikationsrunde med 34 ansøgninger fra arkitektfirmaer i ind- og udland

Centret vil tidligst blive bygget i 2020.

Velkomstcentret får stor betydning

Det er tanken at skabe et levende informations- og oplevelseshus, der efter bestyrelsesformand Erling Post vurdering vil få stor betydning for området.

"Nationalparkerne over hele verden er i høj grad reason-to-go for mennesker, der gerne vil opleve natur og kultur i særklasse. Det vil vi gerne kunne matche med et velkomstceter, der ligger som en port til Nationalpark Mols Bjerge og tiltrækker besøgende fra ind- og udland," siger Erling Post.

Placeringen af velkomstcentret har stor betydning. 

"Placeringen af Velkomstcentret er sket efter en lang undersøgende fase. For bestyrelsen har det stor betydning, at Velkomstcentret kommer til at ligge på den centrale indfaldsvej til Nationalpark Mols Bjerge. Det er samtidig ved den mest besøgte enkelte lokalitet i området, Kalø Slotsruin. Det er klart, at sådan en placering forpligter, og derfor ser man også, at byggeriet føjer sig diskret ind i det unikke landskab," siger Erling Post.

Det er tanken, at Velkomstcentret skal være en port til oplevelser.

"Det ligger jo i ordet, at her er et sted, hvor man kan henvende sig og få en velkomst, der er givende. Vi vil gerne sørge for, at gæster, når de tager herfra, er bedre klædt på til at få mest muligt ud af deres besøg i nationalparken," siger bestyrelsesformand Erling Post. 

 

 

Kalø Slotskro og kiosk

Du kan stadig købe mad og holde et selskab på slotskroen.

Du kan også stadig købe dig en is eller en burger i kiosken.

Restaurant, kiosk og toiletter fortsætter nemlig i ubrudt drift helt frem til åbning af nationalparkens kommende velkomstcenter.

 

Det ligger bestyrelsen på sinde at gøre sit til at sikre fornuftige forhold i den kommende periode. 

Derfor tager planlægningen så vidt muligt hensyn til en uforandret drift og gode forhold. 

Rigtig god oplevelse på Kalø Slotskro