Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Informationscentre

Vil du være godt rustet til en tur rundt i nationalparken, kan du lægge vejen forbi et af nationalparkens informationscentre. Her kan du lære mere om områdets natur og kultur, få tips til sjove aktiviteter og finde informationsmateriale og guider. 

Karlsladen

Informationscenter Karlsladen

Laden er bygget som en kørelade til at køre ind gennem porten i den ene side, læsse af og fortsætte ud gennem den anden gavl. Der er bevarede egetræskonstruktioner i tre etager, der i dag står som dengang i år 1727, da laden var nybygget.  Godset er opført som ladegård under netop Kalø Slot. Kalø blev afhændet i 1661 til kongens uægte søn, Ulrik Frederik Gyldenløve. Det var i hans besiddelse, at det forfaldne Kalø Slot blev nedbrudt.

Besøgscenteret har åbent hver dag fra kl. 9 til kl. 21 – hele året rundt. 
Der er parkeringslads og toiletfaciliteter ved besøgscenteret. Der er gratis adgang.

Adressen er: Grenåvej 14, 8410 Rønde.

Den gamle lade ved Kalø Hovedgård rummer et besøgscenter der formidler nogle af områdets natur- og kulturoplevelser. Der er lagt særlig vægt på temaerne oldtid, Kalø's historie og jagten ved Kalø.

Temaerne er hver især beskrevet med flotte fotos og nedslag i forskellige emner. Mens familiens voksne orienterer sig i tekst og billeder, kan de yngre medlemmer af familien sidde ved bålstedet og få historien om fangen på Kalø Slot, eller gå på jagt efter dyr i laden.

 

Øvre Strandkær

Informationscenter Øvre Strandkær

Den gamle gård Øvre Strandkær rummer et besøgscenter der formidler nogle af områdets natur- og kulturoplevelser. Der er lagt særlig vægt på temaerne planter, dyr og geologi. Temaerne er hver især beskrevet med flotte fotos og nedslag i forskellige emner. Mens familiens voksne orienterer sig i tekst og billeder, kan de yngre medlemmer af familien gå jagt efter dyrespor eller undersøge nogle af de udstillede genstande.

Besøgscenteret har åbent hver dag fra kl. 9 til kl. 21 – hele året rundt.

Der er parkeringsplads og toiletfaciliteter ved besøgscenteret. Der er gratis adgang.

Adressen er: Strandkærvej 7, 8400 Ebeltoft.

I madpakkerummet er der udover borde og bænke en række forslag til forskellige aktivitetsture i nærområdet. Der er korte beskrivelser af aktiviteterne, hvor man kan gå hen, hvad man skal gøre og hvor lang tid man skal beregne på aktiviteten. Til enkelte af turene er det nødvendigt at tage remdier med - dem kan man gratis låne med fra besøgscenteret.

Molslaboratoriet

Molslaboratoriet

Molslaboratoriet udgøres af gården Nedre Strandkær med tilhørende husmandssted, to såkaldte studenterhuse samt tilliggende jorde på 160 ha. Ejendommen tilhører Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Ellen Dahl, født Dinesen, søster til forfatterne Thomas Dinesen og Karen Blixen, købte i 1924 gården Nedre Strandkær af arkitekt Egil Fischer. I 1941 lod Ellen Dahl området frede og skænkede gården med halvanden kvadratkilometer land til Naturhistorisk Museum.

En af Mols Bjerges kendte stier, Den Italienske Sti, opkaldt efter de næsten sydlandske udsigter og høje cypreslignende enebær udgår fra Molslaboratoriet..

Året rundt er her desuden aktiviteter som f.eks. gratis guidede ture.

Der er også en oplevelsesstation, "På sporet af Nationalparken". Her får familien opgaver og grej til at tage på opdagelse som natur-detektiver.

Se video om Molslaboratoriet

Læs mere på www.molslab.dk

karpenhøj

Naturcenter Karpenhøj

Karpenhøj Naturcenter er en selvejende institution, stiftet af Syddjurs Kommune og DGI, beliggende Dragsmurvej 12, Fuglsø, 8420 Knebel – i den sydlige ende af Nationalparken.
Karpenhøj Naturcenter er bemandet alle hverdage, men er åbent for besøgende året rundt. Området ligger smukt placeret med udsigt over Ebeltoft Vig og har fine haveområder med bålsteder og borde/bænke.
Karpenhøj Naturcenter er et fint udgangspunkt for cykel- eller vandreture i Nationalpark Mols Bjerge og Karpenhøj er en del af Friluftsrådets grejbanksnetværk, så det er muligt at leje grej til rimelige priser, blandt andet mountainbikes og havkajakker (se liste på www.karpenhoej.dk). Dette gøres ved henvendelse til Karpenhøj på 86 35 28 04 eller på
Karpenhøj Naturcenter råder også over en lejrplads med bålhus, tipi og shelters ved Basballe, Mols Bjergevej 8, 8400 Ebeltoft. Her finder I også oplevelsesstationen "På sporet af Nationalparken", der udfordrer familien med opgaver og grej til at tage på opdagelse i området som natur-detektiver.
Ved ønske om leje af shelters, lejrpladsområder eller grej kontaktes Karpenhøj Naturcenter på 86 35 28 04 i åbningstiderne, som er mandag-torsdag 9.00 til 15.00 og fredag 9.00 – 13.00.

Læs mere på Karpenhøj Naturcenters hjemmeside