Kom på guidet dyssetur på hjul

Rigtige film skal ses i biografen - og rigtige stendysser skal ses fra cykel.

Det er der mulighed for tre dage hen over sommer og efterår, hvor Nationalparkens Dyssegruppe inviterer alle interesserede med på en 20 km lang cykeltur for at vise fortidsminderne frem – og fortælle om dem.

Deltagerne skal være i stand til at cykle ca. 20 km i bakket terræn i almindeligt tempo for at kunne følge med på den helt gratis guidede tur.

Nationalpark Mols Bjerges Dyssegruppe består af frivillige, der har påtaget sig den store opgave, det er, at pleje tolv af nationalparkens flotte 5.500 år gamle stendysser.

På turen kommer cyklisterne naturligvis forbi Danmarks største runddysse, Porskær Stenhus, nordøst for Knebel.

Men de kommer også forbi en halv snes andre mindre kendte dysser – alle med hver deres særlige træk og historie.

Turen går også igennem et af Danmarks smukkeste istidslandskaber.

På turen kan du høre om, hvordan, hvornår, hvorfor og af hvem dysserne er bygget for rigtig lang tid siden.

Du kan også høre om Dyssegruppen og Nationalpark Mols Bjerges arbejde med at fjerne uønsket vegetation som træer og nælder på dysserne, men også om at skåne rester af deres oprindelige flora som for eksempel gul snerre og blåklokke.

Praktisk

Hvornår: Lørdag 1. juli, søndag 20. august og lørdag 16. september, alle dage 10:00-15:00.

Hvor: Mødested Kalø Jagtslot, Grenåvej 12, 8410 Rønde.

Rute: Jagtslottet-Egens Havhuse- Agri- Knebel-Torup-hjem.

Praktisk: Man skal være i stand til at cykle ca. 20 km i bakket terræn i almindeligt tempo. Begrænset deltagerantal, tilmelding til Nationalpark Mols Bjerge på telefon 7217 0714 på hverdage kl. 9-15.

Medbring: God cykel med bakke-gear, refleksvest. Tøj og fodtøj til vejr, cykel og mark. Frokost, rigelig drikkelse og snack, evt. kikkert og kamera.

Arrangør: Nationalpark Mols Bjerge; guide Jens Erik Jacobsen.