Snup en tur med Nationalparkbussen

21-06-2017

Få en tre timer lang sightseeing i bus gennem istidslandskabet

Nationalpark Mols Bjerge har igen allieret sig med naturformidler og biolog John Simoni, Natours.dk, og sammen byder de for fjerde år i træk på guidet sightseeing i bus i Nationalpark Mols Bjerge.

John Simoni, der også er chauffør, forklarer, fortæller og disker op med både fakta og røverhistorier undervejs gennem istidslandskabet med vige, bakker, høje toppe, dødishuller, varieret natur og en rig kulturhistorie.

Tag også ud på egen hånd

Nationalpark Mols Bjerge er på 180 kvadratkilometer, og ved at sætte sig tilrette i Nationalparkbussen får man både en god forståelse for og et godt overblik over området – og samtidig inspiration til eventuelt senere at tage på opdagelse på egen hånd.

Turen går blandt andet til Trehøje, Kalø Slotsruin, Stabelhøjene, Porskær Stenhus og Besøgscenter Karlsladen.

Undervejs gøres der holdt et par gange, så man kan strække benene og kigge nærmere på de forskellige seværdigheder.

Flere steder er der stop med guidet fortælling.

For eksempel ved Stabelhøjene kan man gå en lille tur op på udsigtspunktet, hvor oppe John Simoni fortæller om istidslandskabet og gravhøjens oprindelse.

Bestil billet før turen

Sightseeingturene starter fra busholdepladsen ved Fregatten Jylland, og bussen afgår tre gange ugentligt hen over sommeren.

Turene er meget populære, og for at være sikker på at få plads, er det en god ide at bestille billet forud.

Billetter bestilles på natur-djursland.dk eller i Fregatten Jyllands billetkontor.

Hvis der er plads i bussen, er det også muligt at købe billet i billetkontoret umiddelbart før påstigning.