Fortræffelig ny bog fortæller om 99 af Nationalparkens særlige arter

02-08-2017

Ny guidebog til de mest overraskende naturoplevelser i "bjergene" er netop udkommet

Nationalpark Mols Bjerge findes der månepletter, kæmpefluer der hedder Harald, træer ved navn tørst og mange andre finurlige og smukke væsener. Det er ikke figurer fra eventyrenes verden, men dyr og planter som man som lokal eller turist kan være heldig at møde, når man bevæger sig rundt i naturen i Mols Bjerge.

Sådan beskriver Naturhistorisk Museum i Aarhus den nye bog, som er skrevet af naturvejleder Marianne Graversen, der arbejder på Molslaboratoriet, som godt nok ligger i Mols Bjerge, men hører under museet i Aarhus.

I Nationalparken glæder vi os over bogen, som vores dygtige kollega på Molslaboratoriet har lavet.

Det er en relevant bog, der virkelig vil give mening for de mennesker, der har lyst til at være i naturen, og som gerne vil lære mere om de særlige arter, der er i Nationalparken.

Museet beskriver selv bogen som en utraditionel guidebog, der præsenterer, hvor og hvornår man kan opleve dyr og planter som mariehøneedderkopper, hjertegræs, grønne sandspringere og tornsangere.

Bogen fokuserer især på de to mest almindelige naturtyper i Nationalparken; de gamle løvskove og den lysåbne natur, som rummer de mange almindelige, sjove og sjældne arter som bogen beskriver".

Bogens underfundige tone giver svar på spørgsmål, som man ikke vidste, man havde: Hvem er det i landskabet, der lyder som Yvonne fra Olsenbanden, når stakkels Kjeld får skældud? Hvorfor skal kæmpefluen netop hedde Harald, og hvorfor har planten djævelsbid fået sit navn?

De danske nationalparker er kendt for deres smukke natur, og Nationalpark Mols Bjerge er ingen undtagelse. Mange danskere og turister nyder hele året rundt at køre rundt i det smukke landskab. Men naturoplevelsen bliver kun større, hvis man sætter tempoet helt ned. Jo langsommere man bevæger sig, jo lettere opdager man det mylder af liv, som sidder i græsset, hviler sig blandt træernes grene, eller kribler og krabler i alt fra blomster til hestepærer.

Bogen er også til udenlandske besøgende, og alle teksterne er oversat til engelsk.

Derudover kan man for hver art se det danske navn, det videnskabelige navn samt navnet på engelsk, tysk, norsk, svensk og hollandsk.

Bogen er støttet af Nationalpark Mols Bjerge samt Rønde Sparekasse.