Nu kommer Ella Bella som opgave- og malebog

16-06-2017

Børn kan nu løse sjove opgaver med pigen Ella Bella og samtidig lære om Nationalpark Mols Bjerge

Sidst man hørte om Ella Bella var det i e-bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft”.

I en ny udgivelse om nationalparken tager Ella Bella og forfatteren Sara Helena Kangas igen børn i alderen 5 til 12 år med på sjov.

Men denne gang er det i opgavebogen ”Leg og lær med Ella Bella”.

Familier ifølge med børn kan gratis få et eksemplar af opgavebogen til hvert barn hos en af nationalparkens guider, der fra lørdag 24. april står ud i landskabet for at inspirere og hjælpe gæster i området.

Tegn nationalparkens insekter

Hvem har ikke siddet med en blyant i hånden og tungen i mundvigen og forbundet prikker, der til sidst danner en tegning.

Eller hygget sig med ’Find fem fejl’.

I den nye opgavebog fra Nationalpark Mols Bjerge kan børnene løse opgaver og samtidig lære om nogle af områdets seværdigheder.

Samtidig med at børnene tegner insekter, finder vej gennem labyrinter, løser ordgåder, opdager fem fejl, forbinder prikker, tegner og maler, kan de nemlig få lidt at vide om Jernhatten, Havnefronten i Ebeltoft, istiden og flere af nationalparkens naturskabte fænomener.

Sten er stor som hanelefant

Noget af det kan børnene sikkert lære videre til de voksne, for hvem ved for eksempel, at den store sten på toppen af Porskær Stenhus vejer mere end to store hanelefanter i Afrika?

Eller at vejen ud til Kalø Slotsruin er den længste og bedst bevarede middelaldervej i Danmark?

At Jernhatten ligger 49 meter over havet?

Eller at der ikke bare er én, men hele fire havne i Ebeltoft?

Tyggegummi tager 5 år

Sidst i bogen får børnene nyttige oplysninger om, hvor lang tid det tager for naturen at nedbryde affald som plasticposer (500 år), cigaretskod (1-5 år), mælkekartoner (2 år), øl- og sodavandsdåser (500 år), tyggegummi (5 år) og flasker (1 mio. år).

Det kan måske også ind imellem være godt at minde de voksne om ….

E-bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” er skrevet til børn i alderen 5 – 12 år.

Den nye opgavebog henvender sig til nogenlunde samme aldersgruppe.

Læs også E-bogen

E-bogen ”Ella Bellas eventyr – Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft” er en spændende guide til nationalparken.

Her følger man Ella Bella på fem år og hendes familie: hendes alvidende storebror Otte på 10 år, far der elsker at fotografere, og mor, der er meget glad for kaffe. De er på ferie og besøger både kendte og mindre kendte seværdigheder i nationalparken.

Bogen er skruet sammen, så læseren både får en masse information og en god historie. Morsom er den også, når Ella Bella misforstår de oplysninger, hendes kloge storebror kommer med. For eksempel liver hun gevaldigt op, da Otte midt i en snak om geologien nævner ordet ”istid”. Det lyder lækkert, synes hun, for hun kan lige præcis godt trænge til en is.

Ella Bella mener også, at byen Femmøller egentlig burde kaldes for Firemøller i dag, når nu den ene af byens oprindelig fem møller er væk. Og hun fniser lidt over, at en dessert har noget med landskabet at gøre, da far fortæller om Mols Bjerge og den Østjyske isrand.