Nationalparken støtter aktiviteter på vandet i Ebeltoft

05-04-2017

Sejlklubben Ebeltoft Vig har fået 10.000 kr. i støtte til et projekt om familie- og børneaktiviteter på vandet

Det er en målsætning for Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse at styrke friluftsmulighederne i kystzonen.

Senest har Nationalparken bevilliget et tilskud på 10.000 kr. til Sejlklubben Ebeltoft Vig, der gerne vil lave aktiviteter på vandet omkring Ebeltoft Skudehavn.

Det kan eksempelvis være stand up padle på såkaldte SUP Boards. Det er en sport med rødder i Hawaii, der er meget populært i især USA, og som vinder frem i hele verden.

Familier skal i centrum

Sejlklubben Ebeltoft Vig ønsker at tilbyde vandtilvænning for børn samt fælles leg og aktiviteter for hele familien omkring Ebeltoft Skudehavn.

Ud over stand up paddle (SUP) vil sejlklubben gerne tilbyde undervisning og SUP-lege, krabbefiskeri, mulighed for brug af vandkikkert, bål, badning, leg på land og i vand, fællesspisning og meget andet.

Det er tanken, at aktiviteterne skal tilbydes både som korte åbne Vild med Vand--forløb og som længere lukkede forløb for medlemmer.

Skal komme flere til gode

Nationalparken har med sin støtte betinget sig, at udstyret skal kunne lånes af andre aktører i forbindelse med afholdelse af offentlige arrangementer.

Herudover skal Sejlklubben Ebeltoft Vig forpligte sig til at holde mindst fem offentlige arrangementer om året for familier og andre brugere.