Nationalpark lægger bakker til årets største etapeløb

02-01-2017

Første etape af PostNord Danmark Rundt starter i 2017 i Nationalpark Mols Bjerge

2017 byder på en stor sportsbegivenhed i Nationalpark Mols Bjerge.

Når landets bedste ryttere starter på årets sidste etape af PostNord Danmark Rundt lørdag 16. september 2017, sker det i søkøbstaden Ebeltoft.

Herefter fortsætter de deres cykeltur gennem de spektakulære Mols Bjerge med udsigter i verdensklasse.

Herfra går turen videre til bjergbyen Rønde og endelig ind mod Århus, hvor årets største etapeløb ender.

Op, op, op i Mols Bjerge

Set med lokale øjne er det en fjer i hatten, at starten til 2017-udgaven af PostNord Danmark Rundt går ud for Fregatten Jylland.

Rigtig mange mennesker vil følge rytterne herfra til Mols Bjerge, hvor de skal udfordre det bugtende dødislandskab.

Ruten i Mols Bjerge går rundt til Fuglsø og Agri og fortsætter herefter til Handrup og bjergbyen Rønde, der ligger på toppen af en stor halvbuet morænebakke, der består af materiale, som en isgletsjer efterlod netop her under den seneste istid.

Derfor ligger Rønde på en af landets største bakker, der i byens nordøstlige hjørne når op i en højde af ca. 100 meter over havet.

Kulturbyen 2017

Den sidste etape er 200 kilometer.

Etapen er en del af fejringen af Europæisk kulturby Aarhus.