Få inspiration af en nationalparkguide

20-06-2017

Nationalparkens gæster kan møde dygtige guider ude i landskabet

Lidt viden om de seværdigheder, man ser, gør ofte oplevelsen endnu større. Derfor har Nationalpark Mols Bjerge ansat dygtige nationalparkguider til at formidle det istidsskabte landskab, naturen og kulturhistorien i området.

De kan hjælpe gæsterne med vejledning, inspiration til ture på egen hånd og være vært på kortere guidede ture, der er gratis at deltage i.

Både fastboende og turister er velkomne til at benytte sig af tilbuddet.

Det er på ottende år, nationalparken tilbyder guider.

Ordningen er populær, og år for år er der flere og flere mennesker, der ganske gratis får tips, nyttig viden eller en brochure, når de besøger nationalparken.

Vidt forskellige spørgsmål

Det er meget bredt, hvad gæsterne spørger om, fortæller Mikkel Pedersen.

Han har en baggrund som skov- og landskabsingeniør, vildtforvalter og friluftsvejleder – og han går i år ind i sin sjette sæson som nationalparkguide.

Mikkel Pedersen oplever, at det er vidt forskellige spørgsmål og ærinder, folk har.

”Vores formål er at hjælpe og inspirere folk. Vi skal blandt andet lede folk ud til områder, de ikke ellers ville komme ud til. Vi kan sagtens hjælpe, hvis folk eksempelvis søger et sted, hvor de kan gå en tur i fred og ro, eller et godt sted, hvor de kan nyde deres frokost.”

Nationalparkguiderne hjælper også gerne, når gæster søger svar på praktiske spørgsmål, fx om hvor toiletterne er, hvor lang tid det tager at gå ud til slotsruinen etc.,

Men de er også eksperter på historie, natur og biologi, som den viden deler de ud af på gratis guidede ture.

Med sig har de desuden nationalparkkort og årets sejl- og busplan, så de kan hjælpe folk til at få helt særlige sommeroplevelser.