Deltag i guidet tur ad Gustav Vasas (drivvåde) fodspor

25-07-2017

Uhyggen breder sig i Nationalpark Mols Bjerge på flugtvejen for den mest berømte fange nogensinde på Kalø Slot

På en vandretur til Kalø Slotsruin synes det at være et venligt sted at være.

Sådan har det nok også været i middelalderen, men ikke for slottets fanger. Den mest berømte af Kaløs fanger, Gustav Vasa, flygtede i 1519 fra Kalø – og den flugt fik senere katastrofale følger for Danmark.

Torsdag 10. august tager den rutinerede nationalparkguide Mikkel Pedersen kl. 17-19 alle interesserede med på en vandring til Kalø Slot – og lidt senere med på flugten ad Gustav Vasas våde fodspor.

Uhyggen breder sig

Turen går lige lukt ind i middelalderen – og deltagerne får hele historien om

den unge Gustav Vasa, der fra 1518 til 1519 sad fanget på slottet under Christian II´s herredømme.

Mikkel Pedersen fortæller blandt andet om fangernes forhold, livet på borgen og de katastrofale konsekvenser, som Gustav Vasas flugt fra borgen fik for Danmark.

Våde fodspor

Bagefter følger deltagerne den unge Gustavs dristige flugtrute fra borgen over den hemmelige revle til Hestehave Skov.

Vel i land tager gruppen vejen tilbage til parkeringspladsen gennem skoven.

Let at deltage

Interesserede kan bare møde op – uden forudgående tilmelding.

Børn kan kun deltage sammen med en voksen deltager, da vandet kan være op til en meter dybt undervejs. Såfremt vejret er ugunstigt, bliver selve vadeturen aflyst.