Oplev snorkeldyk med tanghøst og -tilberedning

17-06-2016

Blæretang, sukkertang, søsalat og søl. Nationalparkens næste snorkeldyk giver indblik i tangens hemmeligheder

Hvordan ser tangen ud under vandoverfladen? Hvordan høster man bedst tang? Skal det tørres, koges eller steges?

Hvordan smager det, hvordan er konsistensen – og hvad indeholder tangen i det hele taget?

Få viden og færdigheder - og prøv at smage og tilberede de forskellige tangplanter, når Nationalpark Mols Bjerge inviterer til snorkeldyk tirsdag 5. juli kl. 19-21.30 ved Jernhatten.

Den guidede tur koster kun 50 kroner pr. person, inkl. lån af udstyr.

En gammel nyhed

Tang har været anvendt som mad og lægemiddel i mindst 8.000 år.

Men selvom vi her i landet er omringet af det, føler de færreste sig helt trygge ved at høste og tilberede tang på egen hånd.

På Nationalpark Mols Bjerges snorkeldyk kan man blive meget klogere på tangens hemmeligheder.

Nationalparkens Kristian Herget står klar ved P-pladsen ved Jernhatten kl. 19.00, og herfra går turen ud i det våde element iført dykkerdragt og snorkel.

Vigtig næringskilde

Tang indeholder mindst 10 gange så mange mineraler som planter, der dyrkes på landjorden.

Derudover er tangplanterne rige på vitaminer – blandt andet B12 – og på omega-3 fedtsyrer.

På snorkeldykket kan man opleve det hele ved selvsyn, og nationalparkguiden fører an, når de forskellige arter skal høstes.

Efter dykket er der mulighed for at smage på de sunde råvarer, når der tilberedes smagsprøver direkte på stranden.

Her fortæller Kristian Herget om havet som ressource i en tid med truende fødevaremangel.

Vejrets betydning

Der tages forbehold for vejret, som kan gøre det nødvendigt at vælge en anden strand.

Børn under 15 år skal være ifølge med en voksen.