Støttekroner skal give flere fisk

16-12-2014
Ebeltoft Vig fra Fregathavnen mod nord. Foto: Syddjurs Kommune.

Fiskebestanden i Ebeltoft Vig og Kalø Vig er gået tilbage i de senere år, og det er blandt andet fritidsfiskerne kede af.

Men der er frivillige kræfter, der arbejder hårdt på at ændre situationen.

Ebeltoft Amatør- og Fritidsfiskerforening får nu støtte af Nationalpark Mols Bjerge til deres fortsatte arbejde.

På et bestyrelsesmøde 22. oktober besluttede nationalparkbestyrelsen således at nikke ja til en ansøgning om støtte til et larvedyrkningsanlæg til opdræt af fiskeyngel.

Samarbejde om flere fisk

Ebeltoft Amatør- og Fritidsfiskerforening fik 200.000 kr. til projektet med at opdrætte og udsætte fiskeyngel i Ebeltoft Vig og tilstødende farvande.

Det bliver i første omgang skrubber, foreningen udsætter.

Foreningens frivillige kræfter arbejder sammen med Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Fiskerikontrollen, Nordvestjysk Fritidsfiskerforbund, Venø Fish Farm og Syddjurs Kommune om projektet.

Et vilkår for Nationalparkens støtte til projektet er, at resultaterne af arbejdet nøje bliver overvåget.