Stenmolens forunderlige undervandsliv

04-07-2014

Kristian Herget fra Nationalpark Mols Bjerge tilbyder interesserede en guidet tur med snorkel for at se livet på stenmolen

Der er masser af liv på et stenrev – også når det er kunstigt skabt.

Det er netop tilfældet på vindmøllemolen ved Ebeltoft Færgehavn.

Torsdag 10. juli fra kl. 13 tager den rutinerede snorkeldykker Kristian Herget, friluftskoordinator i Nationalpark Mols Bjerge, interesserede med i vandet i Nationalpark Mols Bjerge.

Her handler det om at studere livet på stenmolen – og det er ikke så lidt, der er at kigge på.

Meget liv

På turen svømmer gruppen ud langs vindmøllemolen for at kikker på, hvordan der ved molen er opstået et kunstigt stenrev med masser af liv.

En sådan stenmole byder sig nemlig til med voksepladser til mange arter af alger og ly for fisk og krebsdyr.

Kristian Herget fortæller desuden om de sårbare marine økosystemer og vigtigheden af at beskytte dem.

Der er mulighed for at låne dragter, snorkel, maske og svømmefødder.

Det er nødvendigt at tage forbehold for vejret.

Hvis det ikke arter sig, kan det være nødvendigt at vælge en anden strand.