Nationalparken udvider med flere nationalparkguider

26-06-2014

Nationalpark Mols Bjerges guider står i år fire steder i Nationalparken for at give danske og udenlandske gæster en kongelig behandling i skolernes sommerferie

Nationalparkens guider er vældig populære.

Faktisk er de så populære, at de i skolernes sommerferie sidste år næsten nåede op på at vejlede og tale med 10.000 sommergæster gennem højsæsonen.

Derfor udvider Nationalparken i samarbejde med Naturcenter Syddjurs nu ordningen med et fjerde formidlingssted.

Det bliver den såkaldte Blue Lounge - Formidlingsstation på Femmøller Strand, hvor guiderne her sætter fokus på den biologiske mangfoldighed i havet, ved kysten og på stranden.

Det nye samarbejde med Naturcenter Syddjur betyder, at gæster i nationalparken i år også får mulighed for at låne waders, vandkikkert, net, krabbefanger og spand for gå ud for at udforske den mere våde del af naturen sammen med guiderne.

Naturcenter Syddjurs

Nationalparken, Molslaboratoriet og Museum Østjylland glæder sig over, at kysten og havet nu også indgår i formidlingen hen over sommeren.

Og alle nationalparkguider får meget travlt.

Nationalparkguiderne på Kalø, ved Farvergården i Ebeltoft og Molslaboratoriet i Mols Bjerge samt nu også ved Blue Lounge – Formidlingsstation står nemlig ude i parken hver evig eneste dag fra 28. juni frem til 10. august.

Her svarer de på velvilligt på spørgsmål, inspirerer Nationalparkens gæster til ture på egen hånd, giver gode fifs – rettet mod netop den, de taler med – og uddeler gratis foldere og kort over Nationalparken.

Gratis guidede ture

I 2013 havde nationalparkguiderne knap 1.700 gæster med sig på guidede ture af en times varighed.

Det bliver der også mulighed for i år.

Nationalparkguiderne giver nemlig 1-times gratis guidede ture på alle ugens dage kl. 14 – bortset fra hos guiderne ved Blue Lounge - Formidlingsstation, hvor længere guidede ture vil blive annonceret på stedet.

Hvor står de?

Farvergaarden, Museum Østjylland, Adelgade 15 i Ebeltoft - kl. 10-16

Molslaboratoriet, Strandkærvej 6 i Mols Bjerge – kl. 11-17

Kalø Slotsruin, p-pladsen ved slotsruinen på Molsvej 31 – kl. 11-17

Blue Lounge – Formidlingsstation, Femmøller Strand v / iskiosken, kl. 11-17

Nationalpark Mols Bjerge står bag initiativet i tæt samarbejde med Molslaboratoriet, Museum Østjylland og nu også Naturcenter Syddjurs.