Med fakkel tilbage til middelalderen

01-07-2014

Næste uge byder på en guidet tur med tændte fakler og fortællinger om hekseprocesser i mørket på Kalø Slotsruin

Ivrige og skånselsløse heksejægere. Mørk middelalderstemning. Anklager for trolddom.

Når solen bader Kalø Slotsruin i lys, synes det at være et rart og venligt sted.

Sådan har det nok også været i middelalderen, men også tragedien har dybe rødder her.

Tirsdag aften den 8. juli fra kl. 21.30 tager den rutinerede nationalparkguide Mikkel Pedersen alle interesserede med på en vandring med tændte fakler.

Turen går lige lukt ind i den mørke middelalder på det nu 701 år gamle Kalø Slot.

Mystikken breder sig

Turen er tilrettelagt, så deltagerne vil opleve solnedgangen fra slotsruinen.

Først er der en fælles vandring ad Danmarks længste middelaldervej fra p-pladsen ud til selve slotsruinen, hvor solen er på vej ned.

I takt med mørkets frembrud tænder deltagerne fakler, og så breder mystikken sig langsomt.

Den mørke middelalder synes måske endnu mørkere, og de ivrige heksejægere synes pludselig nærværende.

Efter fortællingen om middelalderens hekseprocesser går gruppen samlet tilbage ad middelaldervejen med tændte fakler – og lidt rystende knæ.

Let at deltage

Nationalparkguiden medbringer faklerne.

Interesserede kan bare møde op – uden forudgående tilmelding.

Det er gratis at deltage.

Fakta:

Praktiske oplysninger:

”Med fakkel tilbage i fortiden”

8. juli kl. 21.30-23

Start: p-pladsen på Molsvej 31, 8410 Rønde