Kystvandring ind i fortiden

01-08-2014

Naturformidler Kirsten Jul Zaluski fra Naturcenter Syddjurs tilbyder en gratis guidet kystvandring, hvor hun fortæller om Nationalpark Mols Bjerges opståen

Hvor kommer stenene fra? Hvordan bliver en ådal skabt? Hvilken betydning har skiftende istider haft for dannelsen af Nationalpark Mols Bjerges landskab.

Det er nogle af de spørgsmål, som formidler Kirsten Jul Zaluski fra Naturcenter Syddjurs giver svar på under sin kystvandring 5. august.

Det er gratis at deltage. Turen starter kl. 15.30 fra iskiosken på Femmøller Strand i Nationalpark Mols Bjerge.

Fra ledeblok til å-udspring

Deltagerne starter med at kigge på nogle sten, som Kirsten Jul Zaluski har medbragt til formålet.

Det er såkaldte ledeblokke eller vandreblokke, som hver især rummer en fascinerende fortælling.

Disse fortællinger hjælper Kirsten Jul Zaluski på vej, og det er ikke kedeligt.

Stenene har nemlig vandret hundreder af kilometer med is og vand for at ende i Nationalpark Mols Bjerge.

Ved Mølleåens udløb ser deltagerne, hvordan en ådal bliver dannet.

Endelig fortæller Kirsten Jul Zaluski, hvordan vældige kræfter har dannet landskabet i Nationalpark Mols Bjerge.